ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

Τι μπορεί να σας προσφέρει ένας εξαιρετικός μεσίτης ακινήτων;

Το επάγγελμα του μεσίτη θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα επάγγελμα με κοινωνική προσφορά και καταξίωση. Ο μεσίτης συμβάλλει ώστε οι άνθρωποι να ανακαλύψουν ένα ακίνητο που θα καθορίσει, ως έναν βαθμό, τη ζωή τους

Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στο real estate, οι σωστοί επαγγελματίες τείνουν να ξεχωρίζουν. Όταν ο σύμβουλος ακινήτων αξιοποιεί κάθε ισχυρό κομμάτι της προσωπικότητας και των ικανοτήτων του, τόσο οι απολαβές θα ακολουθήσουν τους κόπους του.

Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα είναι στοιχεία που αναδεικνύουν έναν επαγγελματία μεσίτη και τον διακρίνουν από το πλήθος εκπροσώπων και συμβούλων.

Ένας μεσίτης ακινήτων μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να πουλήσει απλά το ακίνητό σας άμεσα και σε καλή τιμή.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που ξεχωρίζουν ένα εξαιρετικό από έναν απλώς καλό μεσίτη και όλα έχουν να κάνουν με τη συνολική εμπειρία που αποκομίζει ο πωλητής. Οι πωλητές ακινήτων εκτιμούν ιδιαίτερα στους μεσίτες την ποιότητα υπηρεσιών τους, τις ικανότητές τους και τον χαρακτήρα τους. Ο καταλληλότερος σύμβουλος ακινήτων είναι εκείνος που κατανοεί τους στόχους των πελατών, ακούγοντας προσεκτικά τις σκέψεις των πελατών και καταστρώνοντας τη στρατηγική του βάσει των θέλω και των αναγκών τους.

Ένας αγοραστής ή υποψήφιος ενοικιαστής επενδύει ένα ποσό χρημάτων σε ένα ακίνητο. Ο μεσίτης ακινήτων θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούσει και να απομνημονεύσει όλες τις λεπτομέρειες στην πρώτη συνομιλία κλείνοντας άμεσα ένα ραντεβού.

Υπάρχουν ορισμένες βασικές υπηρεσίες και κάποια θεμελιώδη χαρακτηριστικά που κάθε σύμβουλος ακινήτων οφείλει να προσφέρει και να διαθέτει κατά τη διαδικασία πώλησης.

Δεξιότητες Χαρακτήρα

• Επικοινωνιακή διάθεση

Ένας σπουδαίος μεσίτης έχει την ικανότητα να ακούει, να συναισθάνεται και να κατανοεί τις ανάγκες των πελατών του. Η διαδικασία αγοραπωλησίας ή ενοικίασης ενός ακινήτου, δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία που απαιτεί ‘’ξύλινη’’ επαγγελματική απόδοση, αλλά και δυναμική χαρακτήρα.

• Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που εμπνέει ένας κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Ο μεσίτης είναι κυριολεκτικά ο άνθρωπός σας, καθώς αναλάβει τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας σας.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο ώστε να επιλέξετε με σύνεση τον επαγγελματία στον οποίο θα αναθέσετε ένα τρομερά σημαντικό κομμάτι της ζωής σας.

• Ειλικρίνεια και ακεραιότητα

Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός επαγγελματία που οφείλει να τη διαθέτει και να την εμπνέει, καθώς η φύση της δουλείας του απαιτεί ενασχόληση με με προσωπικά και περιουσιακά στοιχεία.

Βασικές υπηρεσίες

Αναλυτική παρουσίαση της αγοράς

Οι μεσίτες έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα από πλήθος ακινήτων. Ο μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή σας, οφείλει να σας πληροφορήσει για ό,τι έχει πουληθεί στην περιοχή και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του ακινήτου σας. Με βάση αυτά, μπορείτε να καθορίσετε τη ζητούμενη τιμή πώλησης και να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι περίπου μπορείτε να περιμένετε από την πώληση του ακινήτου σας.

Αξιολόγηση υποψήφιων αγοραστών

Ο μεσίτης οφείλει να προσελκύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποψήφιους αλλά και να αφιερώνει χρόνο ώστε να τους αξιολογήσει σωστά θέτοντας καίριες ερωτήσεις που θα τον κάνουν να καταλάβει αν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ή όχι.

Η σωστή αξιολόγηση γλυτώνει χρόνο από τον ιδιοκτήτη και οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα ταχύτερα και με επαγγελματική ακρίβεια.

Γραφειοκρατία

Ένας επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει στη δύσκολη φάση της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Με μια εξουσιοδότηση, θα μεταβεί στις δημόσιες υπηρεσίες για να αιτηθεί και να παραλάβει για λογαριασμό σας τα έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και υπογραφή του οριστικού συμβολαίου. Θα παραδώσει όλα τα έγγραφα στον/η συμβολαιογράφο και θα έχει συνεχή επικοινωνία και ρόλο συντονιστή με όλα τα εμπλεκόμενα με τη διαδικασία μέρη (μηχανικό, αγοραστή, πωλητή, δικηγόρους, συμβολαιογράφο κλπ).

Προώθηση στα Social Media

Τα Social Media παρέχουν εξειδικευμένα εργαλεία προώθησης οποιουδήποτε προϊόντος και υπηρεσίας. H ενεργή και αξιόπιστη παρουσία των εταιρειών και των επιχειρήσεων στα social media είναι άκρως απαραίτητη και χρήσιμη.

Όταν πρόκειται για μεσιτικές υπηρεσίες, η συστηματική ανάρτηση εικόνων των ακινήτων, είναι οριακά υποχρεωτική. Έτσι, το κοινό μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί τα διαθέσιμα ακίνητα και να επικοινωνεί άμεσα με το κάθε μεσιτικό γραφείο.

Παρουσίαση με χρήση βίντεο

Εκτός από τις απαραίτητες επαγγελματικές φωτογραφίες, ένας επαγγελματίας μεσίτης ακινήτων θα είναι σε θέση να παρέχει βίντεο παρουσίασης, κατόψεις, 3dμοντέλο του ακινήτου, ακόμη και δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του.

Στη Homeland Group, προσεγγίζουμε τους υποψήφιους αγοραστές και ενοικιαστές, με διάθεση και εμπιστοσύνη. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε όνειρο και απαίτηση και μέσα από μια ομαλή και άμεση συνεργασία, να σας βοηθήσουμε να κάνετε το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων και οραμάτων σας.