ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Πως να επιλέξετε την ιδανική κατοικία

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας. Αποτελεί τον χώρο που περνάμε τις πιο σημαντικές μας στιγμές, το μέρος που απευθυνόμαστε για ξεκούραση, τροφή και ασφάλεια.
Ο χώρος μας φέρει την ταυτότητά μας, τόσο διακοσμητικά όσο και χωροταξικά. Οι προσωπικές πινελιές είναι απαραίτητες για τον χώρο που επιθυμούμε να κάνουμε το ‘’’σπιτικό’’ μας.
Πέραν της αισθητικής του εσωτερικού του σπιτιού μας, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το εξωτερικό του καθώς και η τοποθεσία του. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αποφασίζουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι, ερευνώντας και μελετώντας την περιοχή και τις παροχές της.
Ακολουθούν κάποιες βασικές πληροφορίες που πρέπει να έχετε υπόψη σας ώστε να κάνετε πιο εύκολη την τελική σας απόφαση.

Κέντρο, περίχωρα ή προάστια;

Ξεκινώντας από τα βασικά: Που επιθυμείτε να μείνετε; Προτιμάτε το κέντρο της πόλης, μια περιοχή εκτός κέντρου ή τα προάστια; Κάθε μια από αυτές τις επιλογές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι πολύ σημαντικό να θέσετε προτεραιότητες, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και μέσω λογικής πορείας να καταλήξετε στην κατάλληλη τοποθεσία για εσάς.
Το κέντρο, ανά πάσα στιγμή, βρίσκεται στην καρδιά των πραγμάτων. Ωστόσο είναι θορυβώδες και υστερεί σε μεγάλους χώρους. Αντίθετα, τα προάστια έχουν μεγάλους και άνετους χώρους, όμως είναι πιο μακριά και χρειάζεται μέσο μετακίνησης.

Καθημερινές υποχρεώσεις, προσωπική ζωή και ανάγκες

Το ιδανικό σπίτι πρέπει να βρίσκεται σε ίση κοντινή απόσταση από τις καθημερινές μας διαδρομές, όπως η δουλειά, τα σχολεία και οι δραστηριότητές σας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα περνάτε την ημέρα στις μετακινήσεις σας και θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτό δημιουργικά.
Πριν επιλέξετε το σπίτι που θα αγοράσετε, πρέπει να έχετε ‘’επιθεωρήσει’’ τη γειτονιά. Είναι σημαντικό να διαθέτει όλα τα απαραίτητα, όπως καταστήματα τροφίμων, ιατρούς, φαρμακεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες αλλά και δραστηριότητες όπως γυμναστήρια, πάρκα, χώρους αναψυχής και πολλά ακόμα.

Ασφάλεια

Όσο όμορφο και αν είναι ένα σπίτι εσωτερικά, δεν θα μπορείτε να νιώσετε ολοκληρωτική άνεση και ασφάλεια εάν η γειτονιά υστερεί ασφάλειας και καθαριότητας.
Το σπίτι μας αποτελεί το καταφύγιό μας και πρέπει να μπορούμε να ηρεμούμε μέσα, γύρο και έξω από αυτό.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα βασικά στοιχεία, η αναζήτηση της κατοικίας θα γίνει πιο στοχευμένα. Ενδεχομένως να ξοδέψετε λίγο παραπάνω χρόνο μέσα από αυτή την ενδελεχή έρευνα, όμως η τελική σας απόφαση θα παρθεί πιο φυσικά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σε κάθε περίπτωση, η HOMELAND GROUP είναι σε θέση να υποστηρίξει κάθε όνειρο και πλάνο σας, επιτυχημένα και σε μισό χρόνο!