ΕΞΥΠΝΕΣ REAL ESTATE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ “ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ” ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΕΞΥΠΝΕΣ REAL ESTATE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ “ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ” ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.

Έξυπνες real estate συμβουλές για ‘’πρωτάρηδες’’ αγοραστές.

Όσο συναρπαστικό κι αν είναι να αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι, πρέπει να έχετε λάβει υπόψη σας πως υπάρχουν κάποια διαδικαστικά βήματα ώστε να φθάσετε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδικότερα σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και ελεύθερη αγορά, η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε είναι μεγάλη, καθώς τα ποσά δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές των ακινήτων και στο κόστος ζωής του μέσου ανθρώπου.

Έχοντας στο νου τα παρακάτω, ενδεχομένως να κατορθώσετε να προχωρήσετε σε μια συμφέρουσα απόφαση και να αποβάλλετε τα γνωστά σε όλους κωλύματα και τις δεύτερες σκέψεις.

Δεν υπάρχει η τέλεια στιγμή ώστε να αγοράσετε ένα σπίτι

Ενώ οι ειδικοί του real estate κατέχουν πολλά δεδομένα για την αγορά, να έχετε κατά νου ότι δεν θα υπάρξει ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα σπίτι — επομένως μην αποθαρρυνθείτε από την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Η αγορά είναι ρευστή. Μεταβάλλεται συνεχώς, με ρυθμούς εντελώς απρόβλεπτους, επομένως η απόπειρα πρόβλεψής της αποτελεί μάταια κίνηση.

Στοχεύστε τα σπίτια που ανταποκρίνονται στο χαμηλότερο όριο του προϋπολογισμού σας

Εξετάζοντας τα ακίνητα κάτω από το όριο της τιμής που έχετε ορίσει, θα έχετε επιπλέον χώρο στον προϋπολογισμό σας για να κάνετε αντίθετες προσφορές σε μια ανταγωνιστική αγορά. Είναι επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσετε μια αποδεκτή προσφορά στους πωλητές, εάν το σπίτι ανταποκρίνεται άνετα στον προϋπολογισμό σας. Κάπως έτσι ‘’γλυτώνετε’’ από απογοητεύσεις και χρονοβόρες αναζητήσεις.

Επιπλέον, η αγορά ενός φθηνότερου σπιτιού σημαίνει ότι η υποθήκη σας θα είναι μικρότερη και ευκολότερη στη διαχείρισή της, όπως και οι δόσεις του δανείου σας.

Η προσφορά της καθημερινής

Υπάρχει η πιθανότητα να πετύχετε καλύτερη προσφορά, θέτοντας την πρότασή σας καθημερινή. Ο ανταγωνισμός τα Σαββατοκύριακα είναι ιδιαιτέρως αυξημένος. Οι μεσίτες έχουν μεγαλύτερη άνεση τις καθημερινές, λόγω μειωμένου διαθέσιμου χρόνου από τους ενδιαφερόμενους.

Συνεργασία με μεσίτη

Όπως έχουμε τονίσει κι άλλες φορές, οι μεσίτες είναι απαραίτητοι όταν οι αποφάσεις σας αφορούν την αγορά ενός ακινήτου, που αποτελεί μια καθοριστική για το μέλλον απόφαση.

Ο επαγγελματίας του real estate γνωρίζει πολύ καλύτερα, από τον καθένα, την κατάσταση της αγοράς, την ψυχολογία του αγοραστικού κοινού, τη διαδικασία της πώλησης, τις πιο συμφέρουσες για εσάς λύσεις κ.α. Δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που θα σας βοηθήσει στην εύρεση του ακινήτου, είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να διαπραγματευτεί πολλά περισσότερα, να λάβει τι αποφάσεις που σας δυσκολεύουν και προπαντός να σας εξοικονομήσει άπλετο χρόνο και χρήματα.

Διατηρήστε ουδετερότητα όταν επισκέπτεστε έναν χώρο

Μόνο έτσι θα κατορθώσετε να διατηρήσετε τη διαπραγματευτική ισχύ. Ακόμα και αν το ακίνητο αποτελεί το τέλειο, το πολυπόθητό σας, η ψυχραιμία σας θα βοηθήσει ώστε να μη προδώσετε τον ενθουσιασμό σας.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω αποτελούν μερικά πολύ βασικά tip που είναι καλό να διαφυλάξετε στο μυαλό σας, όταν ξεκινήσετε την αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου. Υπάρχουν πολλές περισσότερες και πιο εξεζητημένες προδιαγραφές που πρέπει να λάβετε υπόψη, ώστε να καταλήξετε στην απόλυτη επιλογή. Στο μεσιτικό γραφείο HOMELAND GROUP γνωρίζουμε πολύ καλά την ψυχολογία και τον παλμό του real estate και σε συνεργασία μαζί σας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά σας.