ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ/ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ/ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Φωτογράφιση ακινήτου: Μια σημαντική προϋπόθεση πώλησης/ενοικίασης

 

Μια αντιπροσωπευτική φωτογράφιση ενός ακινήτου, δημιουργεί μια (είτε καλή, είτε κακή) πρώτη εντύπωση στον υποψήφιο αγοραστή/ενοικιαστή.

Κινώντας τις διαδικασίες πώλησης/ενοικίασης του διαμερίσματός σας, πρέπει να έχετε υπόψη την πραγματοποίηση μιας επιτυχημένη φωτογράφισης του υποψήφιου χώρου.

Μια επαγγελματική φωτογράφιση του χώρου, μπορεί να αναδείξει με τέτοιο τρόπο το ακίνητο και να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές/ενοικιαστές, άμεσα και αποτελεσματικά. Αναλογιστείτε πως μια αγγελία ακινήτου χωρίς καθόλου φωτογραφίες, δεν προτιμάται από το αγοραστικό κοινό και δεν συγκεντρώνει ενδιαφέροντα. Άλλωστε το ίντερνετ έχει συμβάλλει στην προβολή των πάντων και τη διευκόλυνση των επιλογών μας, με μια πρώτη φωτογραφική ανάρτηση του αγαθού που μας ενδιαφέρει.

Ένας εξειδικευμένος φωτογράφος γνωρίζει όλα τα ‘’τρικ’’ ώστε να παρουσιάσει και να στήσει τον χώρο με τέτοιο τρόπο που θα αναδειχθούν μόνο τα ελκυστικά του σημεία και χαρακτηριστικά, καθώς η φωτογραφία αποτελεί επάγγελμα και έκφραση για εκείνον.

Να θυμάστε πάντα πως δεν ξεκινούν όλα από ένα κλικ. Η προετοιμασία του ακινήτου καθορίζει την πορεία των εικόνων που θα αποτυπωθούν.

Εάν, παρόλα αυτά, δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας επαγγελματικής συνεργασίας με κάποιον έμπειρο φωτογράφο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:

Φως, ο σύμμαχός σας

Το ακίνητο πρέπει να φαίνεται καθαρό και φωτεινό, ελκυστικό και όσο μεγαλύτερο γίνεται.
Εάν δεν επιλέξετε επαγγελματία φωτογράφο για την ανάδειξή του, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τις ώρες της ημέρας που θα επιλέξετε να πραγματοποιήσετε τη φωτογράφιση.

Καθαριότητα


Ένα ακίνητο καθαρό και άδειο από περιττά πράγματα, μπορεί να αναδειχθεί φωτογραφικά υπερβολικά πιο εύκολα από ένα γεμάτο και ασυμμάζευτο.
Προετοιμάστε τον χώρο σας πριν την φωτογράφιση. Οι καθαρές επιφάνειες και οι τακτοποιημένοι χώροι μπορούν να αποτυπώσουν άμεσα μια πολύ καλή εικόνα στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών/ενοικιαστών.

Αφαιρετικότητα

Τα λιγοστά έως μηδαμινά αντικείμενα αναβαθμίζουν την αισθητική του δωματίου, το κάνουν να φαίνεται ελκυστικότερο. Σε περίπτωση που το ακίνητο τίθεται επιπλωμένο προς ανάθεση (με έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές) είναι απαραίτητο να γίνει ένα πολύ προσεκτικό, αφαιρετικό στήσιμο, ακολουθώντας όλα τα παραπάνω βήματα, όπως συμπληρωματικά ακόμη και μια νότα σύγχρονου décor και αισθητικής, ώστε να αποτυπωθεί ακαταμάχητα στις εντυπώσεις των υποψήφιων.

Στη Homeland Group μπορούμε να σας παρέχουμε τις απαραίτητες συμβουλές και να συμβάλουμε στον τρόπο προώθησης του ακινήτου σας, βασιζόμενοι στις ανάγκες σας, τις τελευταίες τάσεις της αγοράς και στις γνώσεις μας βάσει πολυετούς πείρας.