ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα καταλληλότερα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι

Τα φυτά πάντα δίνουν μια φιλόξενη και ευχάριστη νότα στον χώρο σας. Δεν είναι απλά διακοσμητικές τάσεις, τα φυτά φωτίζουν το χώρο και παράλληλα καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σου, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε όποιο δωμάτιο βρίσκονται.

Εφόσον οι ρυθμοί της αστικής ζωής δεν επιτρέπουν να περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση, επιλέξαμε μερικά φυτά, κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα για το σπίτι σας, ώστε να αυξάνουν την παραγωγή οξυγόνου και καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες με αποτέλεσμα πιο υγιή αναπνοή και ευεξία.

Aloe Vera

Το εκχύλισμα της αλόης είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Καταπραΰνει εγκαύματα και γρατζουνιές, ενώ συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του αέρα στο σπίτι. Σαν φυτό, βοηθά στην εκκαθάριση ρύπων που προέρχονται από χημικά προϊόντα καθαρισμού και σε περίπτωση που η ποσότητα επιβλαβών χημικών ουσιών είναι υπερβολική, τότε τα φύλλα της εμφανίζουν καφέ κηλίδες. Αναπτύσσεται καλύτερα με πολύ ήλιο.

Φίκος, ο ελαστικός

Ο ελαστικός φίκος είναι από τα πιο εύκολα στην ανάπτυξη φυτά, αφού ευδοκιμεί ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό και ψυχρό κλίμα. Φυσικά αποτελεί και ισχυρός καθαριστής του αέρα αφού εξολοθρεύει τις τοξίνες.

Σανσεβιέρια

Η Sansevieria trifasciata είναι πολυετές φυτό με μακριά και μυτερά φύλλα, γεμάτα ίνες. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές. Είναι, ίσως, το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Τα άνθη της είναι λευκά και μικρά και περνάνε σχεδόν απαρατήρητα. Την Sansevieria trifasciata μπορεί να την έχετε ακούσει και ως «γλώσσα της πεθεράς» λόγω των μυτερών και σκληρών, όρθιων φύλλων της που μοιάζουν με γλώσσες.

Μπαμπού

Τα μπαμπού εκπέμπουν υψηλά επίπεδα οξυγόνου.Επίσης, είναι ανθεκτικά στα φυτοφάρμακα και βοηθούν στην αναδημιουργία του διαβρωμένου εδάφους. Είναι αντιμυκητιασικά, αντιβακτηριακά και απορροφούν την υψηλή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Δράκαινα

Πολύ διαδεδομένο φυτό, με κόκκινες άκρες στα φύλλα του. Μπορεί να διακοσμήσει όμορφα το χώρο σου και φτάνει σε ύψος μέχρι το ταβάνι. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τοξίνες και χημικές ουσίες που προέρχονται από βαφές ή τσιγάρα. Αναπτύσσεται καλύτερα στο φως του ήλιου, ενώ το βλέπουμε συχνά σε εργασιακούς χώρους.

Πόθος

Ο πόθος, γνωστός και ως κισσός του διαβόλους, είναι πολυετές αναρριχητικό φυτό εσωτερικού χώρου. Στο κλίμα της Ελλάδας μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εξωτερικούς αλλά καλά προστατευμένους από τον απευθείας ήλιο και τους ψυχρούς ανέμους χώρους. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου, ο πόθος ανήκει στην ομάδα των φυτών που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες. Τα φυτά αποτελούν πηγή ομορφιάς και οξυγόνου και είναι μια μικρή αλλά σημαντική νότα που αλλάζει την ατμόσφαιρα και την αίσθηση του χώρου σας. Είστε έτοιμοι για μια αλλαγή;