ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2022

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2022

Συμβουλές για το πώς να αγοράσετε ένα σπίτι το 2022

Καθώς τα επιτόκια αυξάνονται και το απόθεμα κατοικιών εξακολουθεί να είναι χαμηλό, η αγορά σπιτιού στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα τείνει να γίνεται όλο και δυσκολότερη.

Στη Homeland βρισκόμαστε στο πλευρό των νέων αγοραστών και παρέχουμε κάποιες σημαντικές συμβουλές ώστε να διευκολύνουμε τη διαδικασία αγοράς ακινήτου και να λύσουμε τυχούσες απορίες.

1. Εξετάστε ενδελεχώς τους μεσίτες σας

Ο κτηματομεσίτης που θα επιλέξετε είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη πορεία και τη συνολική εμπειρία σας στην αγορά σπιτιού. Βασίζεστε σε αυτούς για να ολοκληρώσετε την αγορά σας και η επιλογή εκπροσώπησής σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό και τα επίπεδα άγχους σας.
Ο κτηματομεσίτης σας θα πρέπει να επιδείξει την πείρα του προτού υπογράψετε οτιδήποτε. Θα πρέπει να υπάρξει μια αρχική συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι ανάγκες και οι στόχοι σας. Θα οδηγηθείτε στη διαδικασία αγοράς σπιτιού και θα εξετάσετε ορισμένες πιθανές επιλογές σπιτιού, ώστε ο εκπρόσωπος να μπορεί να μετρήσει τις προτιμήσεις σας. Να θυμάστε ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση να συνεργαστείτε μαζί τους μέχρι να υπογράψετε μια συμφωνία.

Πάρτε συνέντευξη από διαφορετικούς κτηματομεσίτες για να μετρήσετε την εμπειρία τους και να βεβαιωθείτε ότι είστε συμβατοί. Ο εκπρόσωπός σας θα πρέπει να εξηγήσει τα πράγματα διεξοδικά, να είναι εξοικειωμένος με την επιθυμητή τοποθεσία σας και να σας απαντήσει με άμεσο και επαγγελματικό τρόπο. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να μπορείτε να τον εμπιστευτείτε. Μόλις συνάψετε σύμβαση — δηλαδή, έχετε υπογράψει τα έγγραφα για να αγοράσετε ένα σπίτι — είστε νομικά δεσμευμένοι με τον μεσίτη σας.

Πώς να βρείτε έναν επαγγελματία μεσίτη;

Για να βρείτε τον κατάλληλο μεσίτη, μπορείτε να ζητήσετε συστάσεις από τους οικείους και τους φίλους σας ή να επικοινωνήσετε με τη HOMELAND GROUP: Εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να σας παρέχουν προτάσεις και λύσεις, για κάθε ανάγκη σας!

2. Να είστε ευέλικτοι στην αναζήτηση του σπιτιού σας

Με έναν επαγγελματία μεσίτη, με ανοιχτό μυαλό, στο πλευρό σα-ς θα είναι πιο εύκολο να ορίσετε προτεραιότητες και βασικές ανάγκες.
Η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών για πρώτη φορά κατοικίας είναι απίθανο να έχει προχωρήσει στην κορυφαία επιλογή μεσίτη. Όσο πιο ευέλικτοι είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχετε. Μπορεί να είναι χρήσιμο να ταξινομήσετε τις λειτουργίες που θέλετε περισσότερο πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας — αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις επιλογές σας μόλις αρχίσετε να επισκέπτεστε πιθανά σπίτια.

Εάν η τιμή σας είναι εκτός πραγματικότητας και αγοράς , ίσως χρειαστεί να εξετάσετε μια εναλλακτική πρόταση, ένα διαφορετικό πλάνο δράσης με τον μεσίτη σας.

3. Κατανοήστε το συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας σας

Μπορείτε να διαπραγματευτείτε οποιαδήποτε παράμετρο όταν υποβάλλετε μια προσφορά. Εάν κάτι δεν έχει νόημα, ζητήστε μια εξήγηση. Λάβετε υπόψη ότι εάν κάποιο μέρος του συμβολαίου δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε να ζητήσετε τροποποιήσεις πριν υποβάλετε τη σύμβαση στον πωλητή. Σε περίπτωση αμφιβολίας — ή για έλεγχο αυθεντικότητας — θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συμβουλή του έμπειρου εκπροσώπου-μεσίτη σας.

Ορίστε τους τύπους επιθεωρήσεων και διαπραγματεύσεων που μπορούν να γίνουν και σε ποιο χρονικό πλαίσιο, τυπικές επιθεωρήσεις σπιτιών, επιθεωρήσεις για παράσιτα, προϋποθέσεις για υποθήκη κ.α.

4. Μια επιθεώρηση σπιτιού δεν θα αποκαλύψει τα πάντα

Μετά την υπογραφή της σύμβασης και από τα δύο μέρη, ο αγοραστής σπιτιού έχει συνήθως 10 έως 14 ημέρες για να πραγματοποιήσει επιθεώρηση σπιτιού . Με βάση τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, ο κτηματομεσίτης ή ο δικηγόρος σας μπορεί να ζητήσει χρηματικές παραχωρήσεις ή να ζητήσει να προστεθούν επισκευές στη σύμβαση για να αντισταθμίσει τυχόν ανησυχίες ή πιθανά προβλήματα.

Μια λεπτομερής έκθεση επιθεώρησης μπορεί να είναι καταλυτική, ειδικά αν πρόκειται για ένα παλιό σπίτι. Κανένα σπίτι δεν είναι τέλειο και τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Αλλά αν συναντήσετε κάτι που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε, μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε ή να απομακρυνθείτε — αρκεί να βρίσκεστε εντός της περιόδου έκτακτης ανάγκης.

Η πορεία προς την αγορά νέου σπιτιού θα πρέπει να είναι λίγο πιο ξεκάθαρη στο μυαλό σας, ύστερα από την επισήμανση αυτών των απλών πραγμάτων. Ξεκινήστε να υπολογίζετε τον προϋπολογισμό για το σπίτι σας εκ των προτέρων, ώστε να μην σας εμποδίσουν τα τυπικά όταν βρείτε το κατάλληλο σπίτι. Και να θυμάστε, η ιδιοκτησία σπιτιού δεν είναι υποχρεωτική για όλους — υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στην ιδιοκτησία όσο και στην ενοικίαση. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να γίνετε ιδιοκτήτης σπιτιού προτού αναλάβετε αυτή τη δέσμευση.

Στη HOMELAND GROUP μπορείτε, μέσω εξειδικευμένου δικτύου μεσιτών, να ανακαλύψετε τις προοπτικές σας και να λάβετε επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη ταυτόχρονα προσέγγιση ώστε να λάβετε την καταλληλότερη απόφαση για εσάς.