ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ

Συμβουλές για να γίνεται ένας επιτυχημένος μεσίτης

 

Το επάγγελμα του Μεσίτη θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα επάγγελμα με κοινωνική προσφορά και καταξίωση. Ο Μεσίτης συμβάλλει ώστε οι άνθρωποι να ανακαλύψουν ένα ακίνητο που θα καθορίσει, ως έναν βαθμό, τη ζωή τους

Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στο real estate, οι σωστοί επαγγελματίες τείνουν να ξεχωρίζουν. Όταν ο σύμβουλος ακινήτων αξιοποιεί κάθε ισχυρό κομμάτι της προσωπικότητας και των ικανοτήτων του, τόσο οι απολαβές θα ακολουθήσουν τους κόπους του.

Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα είναι στοιχεία που αναδεικνύουν έναν επαγγελματία μεσίτη και τον διακρίνουν από το πλήθος εκπροσώπων και συμβούλων. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μια καλή αρχή, ακολούθως με τις συμβουλές που παραθέτονται στο άρθρο, ώστε οι σύμβουλοι ακινήτων να διακριθούν σε επαγγελματίες μεσίτες:

Να διακρίνεστε από αμεσότητα

Ένας αγοραστής ή υποψήφιος ενοικιαστής επενδύει ένα ποσό χρημάτων σε ένα ακίνητο. Ως μεσίτης ακινήτων θα πρέπει να είστε σε θέση να ακούσετε και απομνημονεύσετε όλες τις λεπτομέρειες στην πρώτη συνομιλία και κυρίως να είστε ικανός να κλείσετε ένα άμεσο ραντεβού.

Να επιδιώκετε ‘’αυτοψία’’ του χώρου

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ γνωρίζετε τον κτηματομεσίτη ή των πωλητή του ακινήτου, πρέπει πάντα να ζητήσετε επίσκεψη στο ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε. Είναι το μελλοντικό σπίτι σας και προτού το αγοράσετε, έχετε το δικαίωμα να κάνετε μια μικρή επιθεώρηση στο σπίτι, όχι μία φορά, αλλά δύο φορές ή τρεις φορές μέχρι να είστε πλήρως ικανοποιημένοι. Πρέπει να καταλάβετε το προσδόκιμο ζωής του σπιτιού και την έκταση της συντήρησης που χρειάζεται.

Ειλικρίνεια


Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, αποτελεί μια ιδιαίτερη, ασυνήθιστη μυρωδιά ενός χώρου. Θα μπορούσε να είναι ένα σάπιο τρόφιμο που δεν έχει καθαριστεί ή απλά η μυρωδιά ενός κλειστού για καιρό σπιτιού . Η μυρωδιά όμως μπορεί να προέρχεται από αποχετεύσεις που χρειάζονται άμεση προσοχή ή από κάποιο άλλο πρόβλημα που θα χρειαστεί μεγάλο κόστος για να φτιαχτεί. Η φράση ‘’θα φύγει μόνη της’’ θα ήταν απαραίτητο να αποφευχθεί, καθώς αποτελεί ανειλικρινή προσέγγιση του υποψήφιο αγοραστή/ενοικιαστή.

Προσοχή στα συμβόλαια

Θυμηθείτε πως ένας υπεύθυνος μεσίτης ακινήτων δεν θα ζητήσει ποτέ από τον αγοραστή/ενοικιαστεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο το οποίο δεν έχει διαβάσει λεπτομερώς, εν παρουσία δικηγόρου.

Σεβασμός στον προϋπολογισμό

Ο μεσίτης ακινήτων γνωρίζει τον προϋπολογισμό και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα όριά του. Σεβασμός στον προϋπολογισμό του πελάτη και αποφυγή απόκλισης από τα προαπαιτούμενα.

Διαθεσιμότητα

Ένας μεσίτης οφείλει να διαθέσει αρκετό έως πολύ χρόνο στον υποψήφιο, ώστε να επισκεφτεί το σπίτι που τον ενδιαφέρει. Η αγορά/ενοικίαση ακινήτου αποτελεί σοβαρή επένδυση. Μια καλή αυτοψία θα απαλλάξει τον υποψήφιο από αμφιβολίες και θα τον βοηθήσει να καταλήξει με άνεση σε μια απόφαση.

Η στάση του επαγγελματία συμβούλου ακινήτων πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, φιλική διάθεση, αμεσότητα, αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και πρωτίστως προθυμία.

Στη Homeland Group, προσεγγίζουμε τους υποψήφιους αγοραστές και ενοικιαστές, με διάθεση και εμπιστοσύνη. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε όνειρο και απαίτηση και μέσα από μια ομαλή και άμεση συνεργασία, να σας βοηθήσουμε να κάνετε το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων και οραμάτων σας.