ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΜΕΣΙΤΗ ΤΟ 2022

Πως να επιλέξετε μεσίτη το 2022

Στη σημερινή αγορά ακινήτων, πρέπει να είστε σε θέση να κινηθείτε γρήγορα. Τα σπίτια ανεβαίνουν και κατεβαίνουν γρήγορα από την αγορά, με πολλά να λαμβάνουν πολλές προσφορές και πάνω από τα μισά να πωλούν πάνω από τη ζητούμενη τιμή.
Γι’ αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών και των πωλητών κατοικιών συνεργάζεται με κτηματομεσίτη: Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών το 89% των πωλητών και το 88% των αγοραστών δεν θα αγόραζε ούτε θα πουλούσε ένα σπίτι χωρίς έναν μεσίτη, αποκαλύπτει σχετική έρευνα.
Ο μεσίτης είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει να σας βρει το ακίνητο που επιθυμείτε, βασισμένος στις ανάγκες και τα θέλω σας, εξοικονομώντας σας χρόνο και ενέργεια.
Η ανεύρεση ενός διαμερίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, καθώς και πολλές μετακινήσεις μέσα στη μέρα ώστε να αποκτηθεί μια πρώτη εικόνα. Ο μεσίτης μπορεί να σας δείξει διαμερίσματα που θα ταιριάζουν αρχικά στις προδιαγραφές σας. Από τη στιγμή που θα βρεθεί αυτό που θα σας ικανοποιεί, αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις της τιμής και το κλείσιμο της συμφωνίας.
Πριν συνδεθείτε με τον πρώτο κτηματομεσίτη που θα επιλέξετε, ακολουθούν πέντε συμβουλές για να κάνετε την αναζήτησή σας για τον τέλειο συνεργάτη , το 2022, λίγο πιο εύκολη.

1. Να είστε προετοιμασμένοι

Το να είστε προετοιμασμένοι και να γνωρίζετε τι θέλετε θα σας διευκολύνει να βρείτε έναν επαγγελματία μεσίτη που να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Η κατανόηση σε ποιο τμήμα της αγοράς ακινήτων εντάσσεται το ακίνητό σας, όπως μια κατοικία ή μια επένδυση σε ακίνητα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν εκπρόσωπο. Εάν πουλάτε το εξοχικό σπίτι της οικογένειάς σας, ίσως να μην θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον που έχει εμπειρία μόνο με διαμερίσματα στην πόλη.
Ο μεσίτης είναι ο πλέον αρμόδιος ώστε να εκτιμήσει ορθά την τιμή αγοράς του ακινήτου και την πραγματική αξία του, έχοντας την πλήρη γνώση της συνολικής αγοράς ακινήτων.

2. Ζητήστε συστάσεις από φίλους και συγγενείς

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι που αγόρασαν ή πούλησαν πρόσφατα ένα σπίτι μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές πηγές για αμερόληπτες παραπομπές σε κτηματομεσίτες.
Μπορείτε να δείτε online κριτικές για τοπικούς αντιπροσώπους, αλλά δεν αποτελούν πάντα μια αξιόπιστη επιλογή.

3. Βρείτε κάποιον που να είναι ενεργός και έμπειρος στην περιοχή σας

Χρειάζεστε κάποιον που να γνωρίζει τις ανάγκες και τη ζήτηση της τοπικής αγοράς. Και μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε κάποιον που ζει σχετικά κοντά στο σημείο που αγοράζετε ή πουλάτε.

4. Βρείτε κάποιον που να καλύπτει τις ανάγκες σας και να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να συναντήσετε και να πάρετε συνέντευξη από μερικούς κτηματομεσίτες προτού επιλέξετε έναν για να συνεργαστείτε, είναι η σωστή ταύτιση της προσωπικότητας.
Ο κατάλληλος επαγγελματίας μεσίτης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στη συναισθηματική πλευρά μιας αγοράς σπιτιού. Θα θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον που έχει στυλ και εξειδίκευση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Να είστε ξεκάθαροι με τις προσδοκίες σας εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι ο εκπρόσωπός σας είναι άνετος να ανταποκριθεί σε όσα έχετε ορίσει ως απαραίτητα.

5. Μάθετε τι δίνετε και τι παίρνετε

Μόλις βρείτε το άτομο με το οποίο θέλετε να συνεργαστείτε, θα πρέπει συνήθως να ορίσετε αυτή τη δέσμευση γραπτώς.
Οι κτηματομεσίτες εργάζονται με προμήθεια και η τυπική αμοιβή του μεσίτη διαφέρει. Αλλά αν είσαι αγοραστής, δεν θα πληρώσεις τίποτα από την τσέπη σου. Αυτή η αμοιβή συνήθως καταβάλλεται από τον πωλητή μόλις πωληθεί το σπίτι και μοιράζεται μεταξύ των αντιπροσώπων του αγοραστή και του πωλητή.
Σε κάθε περίπτωση, ο μεσίτης είναι ο έμπειρος και εξειδικευμένος επαγγελματίας, που γνωρίζει πώς να παρουσιάσει την περίπτωση σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δίνοντας έμφαση σε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που έχει ορίσει η εποχή, μπορείτε να επιλέξετε με σύνεση τον πιο ταιριαστό επαγγελματία για εσάς.