ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ – ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ – ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πώληση και ανακαίνιση ακινήτου- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Έχετε λάβει την πολύ σοβαρή και χρονοβόρα απόφαση της πώλησης του ακινήτου σας και δεν είστε σίγουροι αν αξίζει μια μερική ή ολική ανακαίνιση. Μην ανησυχείτε. Υπ

άρχουν πολλές απόψεις και επιχειρήματα σχετικά με αυτή την κίνηση.

Αναρχικά, η άρνηση της ανακαίνισης, αποτελεί μια από τις επικρατέστερες απόψεις. Το μεγαλύτερο επιχείρημα σε αυτή την περίπτωση είναι πως μια τέτοια κίνηση είναι κάθε άλλο παρά συμφέρουσα, καθώς δεν αποδίδει πίσω το κόστος της επένδυσης.

Το παραπάνω επιχείρημα, όπως είναι φυσικό, δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους ανθρώπους της αγοράς κατοικίας. Οι περισσότεροι μεσίτες ακινήτων της Αθήνας υποστηρίζουν ότι η ανακαίνιση βελτιώνει το marketing για την προώθηση του ακινήτου στην αγορά καθώς και την κοστολόγηση, καθώς η αξία του ακινήτου ‘’εκτοξεύεται’’.

Ανακαίνιση

Αν θέλετε να επιτύχετε μια πώληση ακινήτου με τους καλύτερους όρους, η ανακαίνιση αποτελεί το ισχυρό σας όπλο για να πετύχετε την καλύτερη τιμή, ενώ ταυτόχρονα σας δίνει το χρόνο να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Όπως είναι πολύ φυσικό, μια ανακαίνιση που ακολουθεί σύγχρονα, οικονομικά και εξεζητημένα μοντέλα θα οδηγήσει πιο σίγουρα και άμεσα στην πώληση. Σε αυτή την περίπτωση, ο μηχανικός και ο αρχιτέκτονας θα γίνουν απαραίτητοι σύμβουλοι για τα περιθώρια βελτίωσης του χώρου σας.

 

Υπάρχουν, σε κάθε περίπτωση, περιθώρια βελτίωσης. Ειδικότερα, όταν μιλάμε για ακίνητα του περασμένου αιώνα,

οι αλλαγές μπορούν να αφορούν τη μόνωση, τη θέρμανση, τα υδραυλικά αλλά και το design του χώρου. Με κάποιες μικρές και μεγάλες αλλαγές, το

ακίνητο γίνεται η απόλυτη και εκσυγχρονισμένη λύση και δεν δημιουργεί περιθώρια αμφιβολίας ή δεύτερης σκέψης.

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

 

Μια πολύ συμφέρουσα λύση, την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αποτελεί το πρόγραμμα του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους. Τα ποσά π

ου προβλέπει φτάνουν ως 25.000 ευρώ ή ως 250 ευρώ το τετραγωνικό για την αναβάθμιση κάθε είδους κατοικίας. Το ποσοστό της επιδότησης φτάνει ως και το 70% και είναι υψηλότερα για τα μικρά εισοδήματα, ενώ αυξάνεται για κάθε παιδί. Η επιδότηση για το επιτόκιο δανείου είναι στο 100%.

Προτεραιότητες

Αν η ολική ανακαίνιση δεν συμφέρει, δεν ακολουθεί τον προϋπολογισμό σας και γενικότερα είναι έξω από τις δυνατότητες σας, θέστε προτεραιότητες.

Όλα ξεκινούν με ένα επιμελές βάψιμο των  εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.  Ακολουθούν οι μικροεπισκευές και συντηρήσεις,  όπως ο έλ

 

εγχος των υδραυλικών, τα ρολά, μικροσυντηρήσεις και επισκευές σε ντουλάπια/ντουλάπες και πόρτες.

Τι πιο εύκολο, επενδύοντας λίγα χρήματα θα βελτιώσετε την εικόνα και την ποιότητα του ακινήτου σας!

Η συμβολή των ειδικών

Να θυμάστε πάντα πως μπορείτε να λάβετε μια εξειδικευμένη γνώμη ή τη βοήθεια ενός έμπειρου και αξιόπιστου μεσιτικού γραφείο.

Στο γραφείο μας, μαζί με τους έμπειρους και αξιόπιστους συνεργάτες μας, μπορούμε να προτείνουμε λύσεις, να υπολογίσουμε τα κόστη και τις δαπάνες, να διαπιστώσουμε εάν πληροίτε τα κριτήρια ένταξης σε προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», κα.

Στο μεσιτικό γραφείο HOMELAND GROUP, σας παρέχουμε τα εφόδια ώστε να επιτύχετε την πιο συμφέρουσα για εσάς συμφωνία, λαμβάνοντας τις απαραίτητες αποφάσεις.