ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

Παράγοντες που Επηρεάζουν την Πώληση του Ακινήτου σας.

 

Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο και καθορίζουν, ως ένα βαθμό, αν ένα ακίνητο είναι σε θέση να πουληθεί, το ποσό και τον χρόνο.

Γνωρίζοντας τους παράγοντες, ο εκάστοτε πωλητής μπορεί να προχωρήσει στις ανάλογες πωλησιακές ενέργειες:

Είδος ακινήτου

Πρόκειται για οικόπεδο, κατοικία ή επαγγελματική στέγη;

Το είδος του ακινήτου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα πώλησης που δρα ανάλογα με τη ζήτηση.

Η ζήτηση της κάθε κατηγορίας, καθώς και οι απαιτήσεις τους, διαφέρουν και πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού.

Τοποθεσία

Ένας υποψήφιος αγοραστής κινείται στην αγορά ακινήτου, σκεπτόμενος την ποιότητα ζωής σε μια γειτονιά. Η θέση μπορεί, λοιπόν, να προσδώσει υπεραξία στο ακίνητο ΚΑΙ Θα αποτελέσει και διαπραγματευτικό πλεονέκτημα για το κλείσιμο μιας συμφωνίας με τους αγοραστές.

Το parking, η αγορά, οι στάσεις ΜΜΜ και αν το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε σχολεία ή πανεπιστήμια, είναι στοιχεία που συνεισφέρουν θετικά στην απόφαση ενός αγοραστή.

Χαρακτηριστικά

Κάποια βασικά χαρακτηριστικά ενός ακινήτου, που το καθιστούν υποψήφιο στους εν δυνάμει αγοραστές, είναι τα εξής:

Με την έννοια χαρακτηριστικά εννοούμε ένα σύνολο πληροφοριών σχετικά με το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως για παράδειγμα ο όροφος, η ύπαρξη ασανσέρ, οι θέσεις parking και η παροχή γκαράζ.

Επιπλέον ως λειτουργικά, πρακτικά χαρακτηριστικά εννοούμε τη διαρρύθμιση και τη λειτουργικότητα, όπως για παράδειγμα το είδος της θέρμανσης, η χωροταξική κατανομή του σαλονιού και της κουζίνας κ.α.

Η κατάσταση του ακινήτου

Η κατάσταση του ακινήτου που θέλουμε να πουλήσουμε, μπορεί να επηρεάσει την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας.

Οφείλετε να γνωρίζετε αν το ακίνητο χρήζει ανακαίνισης ή όχι. Ένα ανακαινισμένο ακίνητο είναι μια από τις ασφαλέστερες επιλογές των αγοραστών και αποκτά υπεραξία. Έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πουληθεί, καθώς οι αλλαγές που απαιτούνται για τη λειτουργικότητά του είναι μηδενικές έως ελάχιστες.

Τιμολόγηση

Αυτός ο τομέας, είναι καθοριστικός και καταλυτικός. Οι υπηρεσίες ενός επαγγελματία μεσίτη, κρίνονται ως απαραίτητες για την εξισορρόπηση της τιμής του ακινήτου, έπειτα από επαγγελματική έρευνα αγοράς.

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τον καθορισμό της τιμής είναι όλοι οι προαναφερθέντες.

Μarketing

Όλα είναι marketing. Η εικόνα ισούται με 1000 λέξεις και η εποχή της προβολής έχει κατακλύσει τα πάντα.

Κάπως έτσι, βασικό στοιχείο αποτελεί η επιλογή της εικόνας μας. Για την ανάδειξη του ακινήτου θα πρέπει να επιλέξετε μια επαγγελματική φωτογράφιση, με κατάλληλο φωτισμό και με όλους του χώρους καθαρούς και περιποιημένους.

Τα υπόλοιπα, αφήστε τα πάνω μας!