ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ;

  • Αρχική
  • Blog el
  • ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ;

Μεσιτικά Γραφεία: Γιατί να επιλέξω να συνεργαστώ;

Μεσίτης, ο άνθρωπός σας!

Ο μεσίτης είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει να σας βρει το ακίνητο που επιθυμείτε, βασισμένος στις ανάγκες και τα θέλω σας, εξοικονομώντας σας χρόνο και ενέργεια.

Η ανεύρεση ενός διαμερίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, καθώς και πολλές μετακινήσεις μέσα στη μέρα ώστε να αποκτηθεί μια πρώτη εικόνα. Ο μεσίτης μπορεί να σας δείξει διαμερίσματα που θα ταιριάζουν αρχικά στις προδιαγραφές σας. Από τη στιγμή που θα βρεθεί αυτό που θα σας ικανοποιεί, αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις της τιμής και το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ας εμβαθύνουμε στις δύο βασικές πλευρές ανθρώπων που αφορά η συνεργασία:

Μισθωτής/ Αγοραστής

Η διαδικασία ανεύρεσης ακινήτου για ενοικίαση ή για αγορά είναι εξαιρετικά σύνθετη και χρονοβόρα.

Υπάρχουν 3 βασικοί τρόποι αναζήτησης ακινήτου:

Οι κολλημένες, κίτρινες αγγελίες με ενοικιαστήρια: Αφορά κυρίως περιπτώσεις όπου οι υποψήφιοι έχουν επιλέξει κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Οι κίτρινες αυτές αγγελίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν βοηθητικά. Η διαδικασία αυτή βέβαια είναι χρονοβόρα και δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματική εικόνα της αγοράς.

Οι ηλεκτρονικές Αγγελίες: Απαιτεί ενδελεχή έρευνα και πολύ καλό φιλτράρισμα και ξεσκαρτάρισμα των ακινήτων της επιθυμητής περιοχής. Εξυπακούεται ότι ο υποψήφιος ενοικιαστής ή αγοραστής θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιτόπιες αυτοψίες στα υποψήφια επιθυμητά ακίνητα μόνο και μόνο για να διαπιστώσει εάν ταιριάζει το ακίνητο με της προδιαγραφές του.

Η ανάθεση ανεύρεσης ακινήτου σε Μεσιτικό Γραφείο: Στην περίπτωση αυτή γλιτώνετε πάρα πολύ χρόνο, ενέργεια και μετακινήσεις. Ο Μεσίτης αναλαμβάνει να βρει το ακίνητο που ταιριάζει με τις προδιαγραφές σας. Σας παρουσιάζει ακίνητα τα οποία πραγματικά ταιριάζουν στις προδιαγραφές και τις ανάγκες σας. Απορρίπτει τα ακατάλληλα και πάντα εξισορροπεί τις επιλογές με βάση τις ανάγκες και την οικονομική σας διαθεσιμότητα. Από τη στιγμή που θα βρεθεί το επιθυμητό ακίνητο, θα αναλάβει τις τελικές διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας.

Εκμισθωτής / Πωλητής:

Εάν είστε ιδιοκτήτης ακινήτου και ενδιαφέρεστε να το νοικιάσετε ή να το πουλήσετε, τότε η ανάθεση του σε ένα μεσιτικό γραφείο είναι η πλέον κατάλληλη λύση για εσάς.


Ο Μεσίτης είναι ο πλέον αρμόδιος ώστε να εκτιμήσει ορθά την τιμή εκμίσθωσης ή αγοράς του ακινήτου και την πραγματική αξία του, έχοντας την πλήρη γνώση της συνολικής αγοράς ακινήτων.

Εκτιμώντας ορθά την αξία του ακινήτου σας και δίνοντας μια τιμή η οποία θα ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ακινήτου σας (συνυπολογίζοντας και τον ανταγωνισμό της αγοράς των ακινήτων), θα καταφέρει να ενοικιάσει ή να πουλήσει το ακίνητο σας.

Θα σας γλυτώσει πολύτιμο χρόνο και χρήματα στην περίπτωση που έχετε εκτιμήσει λανθασμένα, υποκοστολογώντας το ακίνητο σας.

Ένα μεσιτικό γραφείο έχει μεγάλο ενεργό πελατολόγιο υποψηφίων ενοικιαστών και αγοραστών για όλες τις κατηγορίες ακινήτων. Αυτό θα οδηγήσει στην γρήγορη ενοικίαση ή πώληση του ακινήτου σας, στην περίπτωση που το ακίνητο ταιριάζει στις προδιαγραφές των πελατών.

Στην περίπτωση επαγγελματικών χωρών ή και οικοπέδων, ο Μεσίτης έχει τεράστιες πιθανότητες να προωθήσει άμεσα το ακίνητό σας, καθώς συνεργάζεται με πολλές μεγάλες εταιρείες που ψάχνουν για κάποιον επαγγελματικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μεσίτης είναι ο έμπειρος και εξειδικευμένος επαγγελματίας, που γνωρίζει πώς να παρουσιάσει την περίπτωση σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμπιστευτείτε τον!