ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ: Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ!

Ενιαίος χώρος: Η νέα τάση κατοικιών!

Μπορεί ένας ενιαίος χώρος κατοικίας να είναι και λειτουργικός; Μα φυσικά και ναι! Σε ένα μικρό σπίτι όπου πρέπει να συνδυαστεί σαλόνι και υπνοδωμάτιο μαζί διακοσμητικά, οι ευκαιρίες για ένα καλαίσθητο και πρακτικό αποτέλεσμα δεν εκτιμώνται σωστά από το κοινό.

Οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει την κλασσική δομή κατοικίας και γραφείου, με χωρισμένους χώρους και ιδιωτικότητα στο μέγιστο. Πράγματι, ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο και χώρο για να λειτουργήσει, ειδικότερα όταν μένουν ή εργάζονται παραπάνω από 2 σε κάποια συνθήκη.

Ένας χώρος που δεν διαχωρίζει αρχιτεκτονικά και δεν οριοθετεί τα δωμάτια, μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη διακοσμητικά ευκαιρία για ανθρώπους που μένουν μόνοι ή για ζευγάρια, όσο αφορά την οικιστική επιλογή.

Ας το παραδεχτούμε, πάρα πολλοί από εμάς μένουμε σε μικρά διαμερίσματα, στα οποία δεν υπάρχει χώρος για να βολέψουμε με άνεση τα πράγματα και τα έπιπλά μας. Ένας έξυπνος εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα, ειδικά όταν μιλάμε για ελεύθερο σχεδιασμό. Συνδύασε σαλόνι και υπνοδωμάτιο μαζί για να εκμεταλλευτείς τον διαθέσιμο χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ας διαχωρίσουμε έξυπνα το σαλόνι με το υπνοδωμάτιο

Ο διαχωρισμός σαλόνι υπνοδωμάτιο έχει κάποιους βασικούς κανόνες. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο η περιοχή του υπνοδωματίου να τοποθετείται όσο πιο μακριά γίνεται από την εξώπορτα και φυσικά να υπάρχει και ένα παράθυρο για φυσικό φωτισμό και αερισμό. Επιλέξτε τη μονοχρωμία στους τοίχους και αποφύγετε τη χρήση ταπετσαρίας, όπως και κουρτίνες με έντονο φόντο, γιατί έτσι το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται μικρότερο.

Πως διαχωρίζουμε;

Χρήση γυψοσανίδας

Οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι πολύ πρακτικές, σχετικά φθηνές, ελαφριές και εύκολες στην τοποθέτηση.

Γυαλί

Καταλαμβάνουν λίγο χώρο και αφήνουν να περνάει το φως, αλλά είναι δυστυχώς πιο εύθραυστα και στοιχίζουν περισσότερο.

Πλεξιγκλάς

Τα προϊόντα από πλεξιγκλάς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα χτυπήματα, ελαφριά και φθηνότερα από τα γυάλινα. Είναι διαφανή και διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Ξύλινα διαχωριστικά

Οι ξύλινες διαχωριστικές επιφάνειες ανήκουν στις αγαπημένες επιλογές, όταν πρόκειται για ‘’δημιουργία δωματίου’’ στο σαλόνι.

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες μπορούν να μετατρέψουν έναν ενιαίο χώρο σε 2 μικρότερους, δίνοντας ένα ιδιαίτερο εσωτερικό στιλ.

Πτυσσόμενη οθόνη

Το δωμάτιο χωρίζεται και ταυτόχρονα μπορείτε να προβάλεις ταινία στην οθόνη, είτε από την πλευρά του υπνοδωματίου, είτε από την πλευρά του σαλονιού.

Έπιπλα

Μια μοντέρνα βιβλιοθήκη με ανοιχτά ράφια ή μια χαμηλή συρταριέρα είναι το πιο απλό διαχωριστικό για το σαλόνι σου. Επιπλέον, πίσω από έναν γωνιακό καναπέ μπορεί άνετα να μπει ένα διπλό κρεβάτι.

Συνοψίζοντας, αποτελεί μεγάλη πρόκληση να διαμορφώσεις ένα μικρό διαμέρισμα σε έναν ελκυστικό χώρο διαβίωσης όπου μπορείτε να αισθάνεστε άνετα και να δημιουργείτε. Μπορεί να φαντάζει ως μια δύσκολη διαδικασία, λόγω έλλειψης καθορισμού χώρου, αλλά αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι μοναδικό και ευφάνταστο, όταν μιλάμε για το σπίτι των ονείρων σας.