ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ

Η επιλογή του προσωπικού σας χώρου, είτε πρόκειται για εργασιακό, είτε για οικιστικό χώρο, είναι μια απόφαση που απαιτεί μεγάλη έρευνα και εξέταση παραμέτρων.

Ο υπολογισμός των κατάλληλων τ.μ., η

φωτεινότητα-καθαρότητα του χώρου, τα παράθυρα κλπ μπορούν να καθορίσουν την επιλογή επίπλων και διακόσμησης, με ρόλο καθοριστικό.

Για παράδειγμα, ένας χώρος που υπολείπεται σε φυσικό φως, μεγάλα παράθυρα ή πολλά τετραγωνικά, μπορεί να μεταμορφωθεί με την επιλογή ενός απλού αντικειμένου.

Ένας καθρέπτης κάνει πάντα τη διαφορά. Οι καθρέπτες είναι σημαντικοί καθώς έχουν την ικανότητα να αντανακλούν και κατά συνέπεια να πολλαπλασιάζουν την αντανάκλαση τους. Συγκεκριμένα, καλά σημεία για καθρέπτες είναι η τραπεζαρία, το χολ ή απέναντι από μια ωραία θέα. Οι καθρέπτες ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος, πιο φωτεινός και πιο ξεκούραστος.

Η διακόσμηση μικρών χωρών είναι πρόκληση. Η αγορά επίπλων πρέπει να γίνει με πολύ συγκεκριμένο και προσεκτικό τρόπο, καθώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην τοποθέτηση τους.

Κάθε φορά που επιθυμείτε να επενδύσετε σε κάποιο έπιπλο ή αντικείμενο για το διαμέρισμα ή το γραφείο σας, πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν κάποια πολύ βασικά στοιχεία:

Διαστάσεις του χώρου: Γνωρίζοντας τις διαστάσεις του χώρου σας, χτίζεται ένα πλάνο τοποθέτησης, καθώς αποκτάται μια ιδέα σχετικά με το πόσα έπιπλα χωράνε σε αυτόν. Το μέγεθος του χώρου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος και το πλήθος των επίπλων που θα τον διακοσμήσουν.

Σχήμα: Το σχήμα του δωματίου σας βοηθά να σκεφτείτε τι είδους έπιπλα θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν τον χώρο σας.

Χρήση: Το πλάνο χρήσης του κάθε χώρου θα καθορίσει και την επιλογή των ανάλογων επίπλων και χρωμάτων, υφασμάτων και ύφους.